• Inspiratie

De superblocks van Barcelona

Cover Barcelona

De superblocks van Barcelona

1049 593 Editeur Goodmoov

In de strijd tegen de geluidsoverlast en de vervuiling heeft Barcelona een vervoersplan opgezet met het duidelijke doel om de straat terug te geven aan de bewoners. De basis daarvan zijn de ‘superblocks’: een soort miniwijken waar het doorgaand verkeer alleen langs mag rijden. De toegang tot de binnenkant van de superblocks is voorbehouden aan bewoners en leveranciers en beperkt tot een snelheid van 10 km/uur. Een ambitieus plan dat plaats vrijmaakt voor pleinen of parken. Wellicht een inspiratiebron voor Brussel? Lees de analyse van Barcelona.

Neem contact met ons


Voor deelname aan het openbaar onderzoek, klik hier !


Voor deelname aan het openbaar onderzoek, klik hier !