• Evenement

Prestigieuze europese prijs voor het Good Move-plan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Prestigieuze europese prijs voor het Good Move-plan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

1000 664 Guillaume Armandi

Met het Gewestelijk Mobiliteitsplan Good Move won het Brussels Hoofdstedelijk Gewest onlangs de prijs “Safe Walking and Cycling”, die de Europese Commissie toekent in het kader van de wedstrijd “Sustainable Urban Mobility Plan” (SUMP).

Deze prijs van de Europese Commissie voor de planning van duurzame stadsmobiliteit wil lokale en regionale overheden in heel Europa aanmoedigen om duurzame stedelijke mobiliteitsplannen te implementeren. Elk jaar worden uitzonderlijke realisaties binnen het belangrijkste thema van dat jaar bekroond.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest won deze prijs door de duidelijke en ambitieuze doelstellingen van het Good Move-plan: snelheidsbeperking van 30 km per uur tegen 2021, een visie van “nul verkeersdoden tegen 2030” en een aangepaste infrastructuur om wandelen en fietsen in de stad aangenaam en veilig te maken.

Internationale erkenning

Met zijn Good Move-plan (op 5 maart goedgekeurd door de Brusselse regering) is het Brussels Gewest een van de vier laureaten van de campagne ter gelegenheid van de Europese Week van de Mobiliteit 2019. De prijs is een erkenning van de initiatieven die het Gewest neemt om veilige verplaatsingen te voet en op de fiets te garanderen.

De toekenning van de SUMP-prijs aan Good Move binnen het thema “Safe Walking and Cycling” bevestigt de mobiliteitsambitie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, uitgewerkt in de doelstellingen van het plan en de visie op de stad als ecosysteem: Brussel wil duurzaam evolueren om een betere levenskwaliteit te bieden aan zijn inwoners en bezoekers.

Er was ook waardering voor het grote aantal Brusselse en Belgische partners van de overheid, de privésector en het middenveld die betrokken werden bij de uitwerking van Good Move en de grote mobilisatie van de bevolking, onder meer tijdens het openbaar onderzoek over het ontwerpplan in de zomer van 2019.

Deze internationale erkenning is een bevestiging van de verandering die sinds enkele jaren gaande is in Brussel naar een duurzame mobiliteit en een betere levenskwaliteit voor alle Brusselaars en bezoekers.

Meer informatie over de Europese Week van de Mobiliteit en de winnaars van editie 2020

    Neem contact met ons


    Voor deelname aan het openbaar onderzoek, klik hier !


    Voor deelname aan het openbaar onderzoek, klik hier !